تحولات لبنان و فلسطین

اردیبهشت سال جاری بود که مرکز جامع خدمات سلامت امام رضا(ع) در روستای هندل‌آباد با حضور تولیت آستان قدس رضوی افتتاح شد، در همین راستا پنجشنبه گذشته گروه جهادی بیمارستان فوق‌تخصصی رضوی برای بار چهارم به این روستا رفت تا خدمت درمانی رایگان ارائه کند.

جهاد سلامتی

به گزارش قدس خراسان، روستای هندل‌آباد از توابع دهستان کنه‌بیست بخش مرکزی مشهد است، روستایی که دو سالی است که پس از حضور تولیت آستان قدس رضوی در این منطقه شاهد حضور گروه‌های جهادی بیمارستان رضوی در آن هستیم.

 روستایی که در فاصله ۳۵ کیلومتری مشهد قرار دارد و خشکسالی‌های متوالی در سال‌های اخیر برای اهالی این روستا که عمدتاً کشاورز هستند، مشکلات زیادی به‌ وجود آورده، همچنین مسیر طولانی که باید تا شهر مشهد طی کنند سبب شده از مراکز درمانی دور باشند و نتوانند درمان بیماری‌های خود را پیگیری کنند. 
اردیبهشت سال جاری بود که مرکز جامع خدمات سلامت امام رضا(ع) در روستای هندل‌آباد با حضور تولیت آستان قدس رضوی افتتاح شد، در همین راستا پنجشنبه گذشته گروه جهادی بیمارستان فوق‌تخصصی رضوی برای چهارمین بار به روستای هندل‌آباد رفت تا خدمت درمانی رایگان به بیماران محروم این روستا ارائه کند.

ویزیت رایگان در روستا و درمان کامل در بیمارستان رضوی
فرمانده کانون بسیج بیمارستان رضوی درباره این اردوی جهادی گفت: ما در قالب گروه جهادی پایگاه مقاومت بسیج شهید سلامت «دکتر احمد خسروی» بیمارستان رضوی و در راستای تأکید تولیت آستان قدس رضوی مبنی بر کمک و خدمت‌رسانی به مناطق محروم در حوزه سلامت، طرح «پنجشنبه‌های سلامت» را اجرا می‌کنیم و بدین منظور برای چهارمین بار به روستای هندل‌آباد مشهد اعزام شدیم.
محمدرضا زاهدیان استاد با بیان اینکه مردم این روستا چون وسیله نقلیه ندارند برای حضور در شهر برای درمان بیماری‌هایشان مشکل دارند، ادامه داد: سعی کرده‌ایم کارهای تخصصی بیماران این روستا را تا جایی که می‌توانیم در مرکز بهداشت روستا انجام دهیم.
وی با اشاره به اینکه به جز ویزیت رایگان در روستا برای درمان کامل بیماران در بیمارستان رضوی با آن‌ها ارتباط داریم، عنوان کرد: در این اردوها متخصصان ما را همراهی می‌کنند، پزشکان متخصص زنان، کودکان، قلب و داخلی همیشه در گروه ما حضور دارند، سعی کرده‌ایم مشکلات درمانی‌ مردم را در این اردوهای جهادی برطرف کنیم.
فرمانده کانون بسیج بیمارستان رضوی افزود: به‌ عنوان مثال مردم روستای هندل‌آباد یک سری درخواست‌های تلفنی نیز داشته‌اند از جمله مشکلات قلبی که هماهنگی لازم را برای ارائه خدمات در بیمارستان رضوی انجام می‌دهیم، همچنین خدمات بینایی‌سنجی را نیز در بیمارستان رضوی به بیماران این روستا ارائه می‌دهیم.
زاهدیان استاد خاطرنشان کرد: در روستا ی هندل‌آباد بیماری شایعی وجود ندارد، تنها تا پیش از گازرسانی به این روستا با کمک آستان قدس رضوی، بیشتر کودکان به ‌دلیل استفاده از نفت و زغال برای گرمایش به دود آن‌ حساسیت داشتند، اما اکنون این موضوع خیلی کم شده است.
وی یادآور شد: حضور نیروهای جهادگر کادر درمان در روستای هندل‌آباد و رسیدگی به بیماران در این چهار اردوی جهادی سبب شده همکاری و پیگیری کارکنان مرکز بهداشت این روستا نیز افزایش یابد و پیگیر درمان بیماران باشند و این تفاوت‌ در عملکرد کاملاً محسوس است.
فرمانده کانون بسیج بیمارستان رضوی متذکر شد: در چهارمین اردوی جهادی به روستای هندل‌آباد با همکاری دهیاری این روستا در مرکز جامع خدمات سلامت امام رضا(ع) این روستا مستقر شدیم و از ساعت ۹ تا ۱۴ به ۹۰ بیمار کم‌برخوردار و محروم خدمات رایگان درمانی ارائه دادیم.
زاهدیان استاد افزود: در این اردوی جهادی، تیمی ۱۰نفره متشکل از دو دندانپزشک، یک داروساز، یک ماما، دو پرستار، دو کمک پرستار و دو نیروی پشتیبانی از بیمارستان رضوی حضور داشتند که در مجموع ۱۳۰ خدمت اعم از دندانپزشکی، مامایی، غربالگری فشار و قند خون و داروی رایگان ارائه شد. ۱۵ بیمار نیز برای دریافت خدمات تکمیلی پزشکی به بیمارستان رضوی معرفی شدند. 

حضور ماهانه یک پزشک متخصص در روستای هندل‌آباد
در ادامه جانشین فرمانده کانون بسیج بیمارستان رضوی نیز به قدس خراسان گفت: روستای هندل‌آباد جزو روستاهای هدف ماست و با توجه به تأکید تولیت آستان قدس رضوی پس از بازدیدی که از این روستا داشته‌اند، تقریباً ماهانه در روستای هندل‌آباد حضور پیدا می‌کنیم اما در قالب یک اردوی جهادی کامل نیست و تنها با توجه به نیازی که مردم دارند، یک پزشک متخصص به آنجا اعزام می‌کنیم.
سعید عسگرزاده افزود: در روستاهای دیگری که شناسایی می‌کنیم یک اردوی جهادی کامل با حضور متخصصان بیشتری برگزار می‌کنیم؛ چرا که تنها یک بار در طول سال یا چند سال یک بار به آنجا سر می‌زنیم، اما روستای هندل‌آباد متفاوت است.
وی درباره برخی مشکلات درمانی در برخی روستاها نیز عنوان کرد: در برخی از روستاها به ‌دلیل قرابت‌های فامیلی گاهی بیماری مانند قند خون شایع بوده و اهالی روستا نیز از آن اطلاع نداشته‌اند، به ‌عنوان مثال در یکی از روستاها به ‌دلیل ازدواج‌های فامیلی متعدد برخی از کودکان مشکل بینایی داشتند و خودشان اصلاً متوجه این قضیه نبودند، خدا را شکر عزیزانی که مشکل داشتند شناسایی شدند و کسانی که نیازمند عینک بودند برای تهیه عینک معرفی شدند.   
جانشین فرمانده کانون بسیج بیمارستان رضوی متذکر شد: تشخیص مشکلات بینایی در کودکان سخت است و کودکی که از ابتدا کم‌بینا بوده فکر می‌کند دنیا به همین شکل است و خانواده‌ها نیز زیاد به این موضوع رسیدگی نمی‌کنند.
عسگرزاده خاطرنشان کرد: مردم در روستای هندل‌آباد به ‌دلیل ضعف مالی از یک طرف و به دلیل بُعد مسافت از طرفی دیگر عمدتاً به بیماری‌های خود رسیدگی نمی‌کنند و با همین اردوهای جهادی بیماری‌ها شناسایی می‌شوند و کمک لازم صورت می‌گیرد.
وی با بیان اینکه برای انجام اقدام‌های تخصصی بیماران را به بیمارستان رضوی اعزام می‌کنیم، از جمله چند عمل چشم موفق داشتیم که بینایی افراد بازگشته است، افزود: متأسفانه مردم روستاها به ‌دلیل کمبود آگاهی، مشکلات مالی و بُعد مسافت عمدتاً بیماری‌هایشان را بدون انجام درمان رها می‌کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.